یک عکاس خوب یک ویژگی مهم دارد و آن این است که در تمامی عکس های خود تکنیک های مهم عکاسی را اجرا می کند. و اصول کلی عکاسی را بخوبی می شناسد.
استفاده از تکنیک های مشابه در تمامی عکس ها، یک عکاس حرفه ای را از یک عکاس معمولی جدا می کند.
حال برای دانستن اینکه چه نکاتی در عکاسی مهم هستند به موارد زیر توجه کنید:
لازم است که بعد از خرید دوربین عکاسی جدید چند ساعتی با دوربین خود کار کنید و از کارکرد تمام دکمه های روی دوربین آگاه شوید. این کار به شما کمک می کند تا در زمان عکاسی بتوانید به خوبی از دوربین تان کار بکشید و از امکانات کامل آن استفاده کنید.
عکاسان خیلی زیادی هستند که هنوز کار با دوربین خود را به خوبی بلد نیستند این افراد به جای تمرکز بر قدرت دوربین خود، تمرکز خود را بر موارد دیگر عکاسی قرار داده اند. مثل: دید خوب از منظره، برای تبدیل شدن به عکاس خوب و حرفه ای شما باید مهارت های خود را در همه زمینه ها تقویت کنید.
دوربین ها روز به روز در حال پیشرفت و کامل تر شدن هستند. شناخت کامل دوربین به شما در ثبت عکس های زیباتر کمک بسیار زیادی می کند .
بهتر است سعی کنید که از دوربین خود در وضعیت غیر خودکار استفاده کنید و بکار بردن سرعت شاتر و دیافراگم در دوربین توصیه نمی شود .
در مرحله بعد از شناخت دوربین و امکانات آن، شناخت نور و کار با آن در شرایط مختلف بسیار با اهمیت است. در این مرحله که در ادامه مرحله قبل یعنی شناخت دوربین قراردارد باید از امکانت دوربین با توجه به میزان و زاویه نور موجود در محیط استفاده کنیم . یعنی از قسمت هایی مانند سرعت شاتر ، ایزو ، اندازه دریچه دیافراگم را تنظیم کنیم.
این سه قسمت دوربین به سه ضلعی نور سنجی معروف هستند و کمک زیادی به ثبت یک عکس زیبا می کند.
استفاده درست از نور محیط می تواند به شما در ثبت عکس های زیبا و خلاقانه کمک زیادی کند. استفاده حرفه ای از نور محیط تفاوت یک عکاس معمولی از حرفه را نشان می دهد.
شناخت نور و کار با آن در موقعیت های مختلف می تواند نتجیه خوبی در عکاسی به شما بدهد. در این صورت دیگر محدود به ساعات طلایی روشنایی روز نیستید. شناخت نور و بکاربردن حرفه ای آن یکی از سخت ترین کارهای عکاسی است برای رسیدن به مرحله استادی نیازمند تمرین زیادی هستید.
در هر عکاسی عمق میدان بسیار مهم است که معمولا عکاسان معمولی از آن غافل می شوند.
شاید تصورشان این است که عمق میدان و کار با آن ساده و ابتدای می باشد اما در واقع بسیار پیچیده و دشوار است. مثلا ممکن است فکر کنید که برای داشتن پس زمینه تار می توان دریچه دیافراگم را بازتر کرد . در کار با عمق میدان نتیجه مطلوب در فاصله کانونی ،فاصله سوژه تا دوربین و فاصله سوژه تا پس زمینه حاصل خواهد شد.
استفاده افراطی از هر عاملی مثل عمق میدان می تواند عکس شما را خراب کند.
هر عکاسی معمولا پرسپکتیو را نمی شناسد . دید ما از دنیای اطراف سه بعدی است و نمایش دو بعدی یک منظره سه بعدی تنها یک خیال است که از قدرت مغز برای آنالیز اطلاعات و دریافت (عمق) استفاده می کند.
در انتها یک عکاس خوب باید ویرایش کردن عکس را به خوبی بلد باشد .
عکاسی دیجیتال همراه با ویرایش عکس معنی پیدا می کند. هر عکاسی لازم است که بتواند عکس را ویرایش کند.
استفاده از ابزار های مختلف برای ویرایش عکس به خودتان بستگی دارد . ولی شما باید ابزارهای مختلف را امتحان کنید و بشناسید که کدام ابزار به شما در ویرایش عکس کمک بیشتری می کند چون ابزارهای ویرایش تفاوت هایی با یکدیگر دارند و کاملا مشابه نیستند
ما در اینجا سعی کردیم 6 نکته اساسی برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای را به شما آموزش دهیم ولی برای پیشرفت کردن همیشه باید اطلاعات جدید و به روز را دریافت کنید و از گرایش های مختلف در حوزه عکاسی اطلاعات دقیق بدست آورید.